Joulukalenterin 20. luukku

20.12.2022

Tuntuu uskomattomalta, että maamme on tällaisessa tilanteessa. Sähkön hinta on pilvissä. Hallitus ei kykene vastaamaan kotimaan maatalouden hätähuutoon. Velkaa on otettu miljardeja, mutta rahaa ei tunnu riittävän hoitajien palkkoihin tai ruokajonojen lyhentämiseen. Ja niin edelleen. Elämme kummallisia aikoja. Tarvitaan suunnanmuutos.

Kristillisdemokraatit pitävät huoltovarmuuden turvaamista Suomen ja Euroopan tasolla yhtenä julkisen vallan keskeisimpänä tehtävänä. Siksi KD tarjosi jo alkusyksystä sata toimenpidettä, niin sanotun kriisiohjelman, johon on koottu esityksiä kriisinkestävyyden ja omavaraisuuden parantamiseksi. 

Kristillisdemokraatit ovat kesästä asti peräänkuuluttaneet hallitukselta toimia sähkömarkkinoiden hillitsemiseksi, mutta hallituksen toimet ovat olleet riittämättömiä. Nyt jos koskaan on aika toimia. Kristillisdemokraateilla on valmius neuvotella sähkön hintakattomallista vaikka heti, sen verran aihe on tärkeä.

Ruokaomavaraisuuden turvaaminen on otettava hallituksen kärkihankkeeksi talousarviossa. Ruuantuotanto on asetettava maatalous- ja tukipolitiikan keskiöön. Hallitus on jättänyt alkutuottajat panttivangeiksi hallituksen sisäisien riitojen takia.


Hannele Saari - Poliittinen blogi
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!