Joulukalenteri

On aika laskeutua joulun ja loman viettoon. Kiitos kun olet kulkenut kanssani matkaa jouluun näiden yhteiskunnallisten ajatusteni muodossa.

Löysin netistä Risto Perttulan kirjoittaman tekstin joulukuusen ja sen koristelun historiasta. Se oli minusta mielenkiintoista luettavaa. Jaan otteita tuosta Perttulan kirjoituksesta.

Tuntuu uskomattomalta, että maamme on tällaisessa tilanteessa. Sähkön hinta on pilvissä. Hallitus ei kykene vastaamaan kotimaan maatalouden hätähuutoon. Velkaa on otettu miljardeja, mutta rahaa ei tunnu riittävän hoitajien palkkoihin tai ruokajonojen lyhentämiseen. Ja niin edelleen. Elämme kummallisia aikoja. Tarvitaan suunnanmuutos.

Viime päivinä on uutisoitu paljon siitä, miten kotona pärjäämättömät vanhukset ruuhkauttavat sairaaloiden päivystykset. Vanhuksia viedään ambulanssilla päivystykseen yleistilan laskun vuoksi. Myös turvattomuuden ja yksinäisyyden tunne lisää ambulanssien soittoa tarkistamaan tilannetta kotiin. Ruuhka päivystyksessä syntyy siitä, kun näille...

Neljännen adventtisunnuntain luukusta avautuu kuva jouluseimeltä. Kuva on otettu Janakkalan Turengista, jossa seurakunta pystyttää seimen joulun ajaksi. Hieno perinne!

Nuorten mielenterveyden ongelmista on viime vuosina puhuttu paljon. Nuoret oireilevat monin tavoin ja avun saanti kestää liian pitkään.

Olen tähän luukkuun 16 poiminut ajatuksia OAJ:n eduskuntavaaliohjelmasta. Olen niistä opettajan kokemuksella täysin samaa mieltä.

Onko Sinulla joku tietty joululaulu, joka sinun täytyy joka joulu ehdottomasti kuulla tai jopa itse laulaa?

Joulukuun 12. päivä julkistettiin Lapsibarometri vuosimallia 2022.
Lapsibarometri on vuodesta 2016 lähtien vuorovuosittain toteutettu 6-7-vuotiaiden Suomessa asuvien lasten näkemyksiä kartoittava tutkimussarja. Lapsibarometri 2022 perustuu 404 lapsen puhelinhaastatteluun, ja sen teemana on turvallisuus. Vuoden 2022 Lapsibarometrissa selvitetään,...

Hannele Saari - Poliittinen blogi
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!