Miksi olen käytettävissä KD:n varapuheenjohtajaksi?

03.08.2023

Olen Hannele Saari, riihimäkeläinen luokanopettaja Hämeestä. Aiemmalta koulutukseltani olen lastentarhanopettaja. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi aikuistunutta lasta sekä Nilla-koira.

Liityin puolueeseen vuonna 2010 koska halusin antaa tukeni kristillisille arvoille. Olen noin 10 vuotta toiminut KD:n osasto-, piiri- ja valtakunnan tasoilla. Olen saanut monipuolisesti kokemusta luottamustehtävissä kunta- ja aluepolitiikassa. Toimin nyt 2. kauden kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Tulin valituksi Kanta-Hämeen aluevaltuustoon v. 2022 ja lokakuussa aloitan myös aluehallituksen jäsenenä. Olen toiminut KD Hämeen piirin puheenjohtajana muutaman vuoden ja sen kautta myös puoluehallituksen jäsenenä. Tästä tehtävästä luovuin tänä keväänä. Tunnen KD-kenttää ja sen toimijoita kattavasti ja minulla on ruohonjuuritason kokemusta poliittisesta vaikuttamisesta.

Olen vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen yli puoluerajojen. Otan rohkeasti ja rakentavasti kantaa asioihin. Olen viestinnällisesti selkeä ja asialähtöinen. Opettajana olen tottunut esiintymään. Kirjoitan mielipidekirjoituksia ja olen aktiivinen somessa. Haluan erityisesti edistää lapsi- ja perhemyönteisyyttä sekä ikäihmisten hyvinvointia. Koulutuspolitiikka on asiantuntemukseni ydintä ja siinä minulla on ollut roolia niin puolueen koulutuspoliittisen ohjelman kirjoittamisessa kuin hallitusneuvotteluissa.

Tämän kokemukseni haluan tarjota puolueeni käyttöön ja olen siksi ehdolla puolueen varapuheenjohtajaksi.

Näen, että kunta- ja valtakunnan tasoilla toimimme liian erillään. Keskinäistä yhteydenpitoa tulee lisätä ja poliittisia linjauksia yhtenäistää. Paikallistason politiikan tulee päästä vahvemmin esiin, jotta saamme vaikuttamisellemme uskottavuutta, leveämmät hartiat, lisää erilaisia kd-kasvoja ja äänestäjille valinnanvaraa. Pidän tärkeänä, että KD kehittyy kristillisiin arvoihin pohjaavana yleispuolueena ja kannanottojemme kaikilla tasoilla tulisikin ensisijaisesti kohdistua sen mukaisesti. Meillä on jäsenistössämme valtavasti asiantuntemusta eri osa-alueilta. Tämä monipuolinen osaaminen tulee saada näkyviin. Hallitusneuvottelut olivat loistava esimerkki siitä. Pidän asiantuntijareserviämme yhtenä asiana, jolla voidaan saada kannatusta nousuun. Puolueen markkinointiin ja brändin kirkastamiseen olisi syytä myös lisätä paukkuja. Eduskuntavaalikampanja oli lähtölaukaus oikeaan suuntaan.

Minulla on päivätyö opettajana sekä useampia luottamustehtäviä. Olen kuitenkin valmis sitoutumaan puheenjohtajiston työskentelyyn ja sovittelemaan aikataulujani tarpeen mukaan. Helsinkiin on helppo junalla piipahtaa. Viikonloppuisin pystyn matkustamaan laajemminkin ja etäyhteyksillä olen käytettävissä myös arki-iltaisin.

KD:ssä parasta on kristillinen arvoperusta ja inhimillinen tapa tehdä politiikkaa. Meillä on ihmisiä, jotka haluavat tehdä politiikkaa sydämellään ja sitoutuneesti, sekä loistavat ohjelmat, joiden pohjalta rakentaa yhteiskuntaa.

Ehdokasinfo

ikä 57v
• paikkakunta
Riihimäki
• koulutus ja työtehtävä (
aiemmin lastentarhanopettaja), KM, luokanopettaja
• perhe (kuten: vaimo, 3 aikuista lasta, 5 lastenlasta)
aviomies, 2 aikuista lasta, koira
• tärkeimmät luottamustoimet:
Kanta-Hämeen aluevaltuutettu, aluehallituksen jäsen lokakuusta 2023 alkaen, 2. kauden Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Riihimäen Lapsiystävällinen kuntamallin koordinaatioryhmän pj
• motto
Sydämellä ja rohkeudella
• lempibiisi
Juha Tapio: Kaunis ihminen
• "salainen" taito
musisointi (piano ja laulu)
• harrastukset politiikan ulkopuolella
kulttuuri, matkustelu

kuva: KD:n hallitusneuvottelijoiden joukossa Säätytalolla toukokuussa 2023


Hannele Saari - Poliittinen blogi
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!