Positiivisesti perheestä

20.08.2023

Kesän aikana kuuntelin äänikirjana Juha Itkosen kirjan Teoriani perheestä. Miten koskettavaa oli kuulla lämmintä kerrontaa perhearjesta. Ja mikä hienointa, Itkonen tuo rehellisesti esiin isäksi kasvamisen vaiheita ja käsittelee avoimesti perheen eri aikakausia, sen iloja ja haasteita. Hän vuorottelee muistoissaan omassa lapsuuden perheessä, kuin nyt itse neljän lapsen isänä. Kerronnassa välittyy rakkaus perhettään kohtaan. Itkonen kuvaa upean koskettavasti sitä rikkautta, jota lapset tuovat vanhemman elämään. Tämän kirjan soisin jokaisen perheen perustamista suunnittelevan lukevan.

 Juha Itkonen on aiemminkin kirjoittanut perheestä ja nimenomaan myönteisesti. Tällaista puhetta me Suomessa tarvitsemme. Lapsiperheen elämä tuodaan liian usein esille negatiivisten asioiden kautta. Uskon, että tämä jos mikä on vaikuttamassa mielikuviin. Sitoutuminen perheeseen ja niin sanotun oman ajan menettäminen tai ns. ruuhkavuosien rasittavuus pelottaa yksilökeskeisessä yhteiskunnassamme. Syntyvyys ei ole koskaan ole ollut yhtä alhainen kuin viime vuosina. Toki tiedostan, että monen pariskunnan syli jää valitettavasti tyhjäksi lapsitoiveista huolimatta.

Kristillisdemokraatit, on profiloitunut perhepuolueeksi. Nykyiseen hallitusohjelmaan saimmekin monia tärkeitä kirjauksia, joilla haluamme tukea perheiden taloudellista asemaa. Samaan hengenvetoon totean, että tätä työtä on tärkeä edelleen tarpeen jatkaa ja estettävä mm. lapsiperheköyhyyttä. Näissä perhepoliittisissa kehittämistoimissa on välttämätöntä toimia yhdessä, yli puoluerajojen. 

Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Perheiden hyvinvointi luo pohjan koko yhteiskunnan hyvinvoinnille. Lapsen suhde vanhempiinsa on huipputärkeä ja vaikuttaa merkittävästi koko elämään. Lasten hyvinvoinnin perusta on tunneilmapiiriltään turvallinen koti. Suhde vanhempiin on kallisarvoista ja se kehittyy yhdessäolon ja yhteisen arjen kautta. Siksi vanhemmuutta ja koko perheen hyvinvointia on vahvasti tuettava. Se on pitkävaikutteista lapsiystävällisyyttä. 

Poliittisten tekojen ja kehittämisen lisäksi haluan haastaa meitä puolueena, paikallistoimijoina ja meitä jokaista yksilönä määrätietoiseen, positiiviseen puheeseen perheestä. Tuodaan esiin sitä rikkautta, joka sisältyy perhe-elämään. Muutetaan mielikuvia ja rakennetaan lapsiystävällisyyttä ja perhemyönteisyyttä!

Hannele Saari - Poliittinen blogi
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!