Sydän näkee ihmisen

09.12.2022

Olen mukana politiikassa ja eduskuntavaaleissa ajatuksella "Sydän näkee ihmisen".

Tuohon ajatukseen sisältyy paljon. Avaan hieman taustaa.

Inhimillisyys on toisen ihmisen arvostamista, kunnioittamista, loukkaamattomuutta ja hienotunteisuutta. Inhimillisyyttä on myös toisen kuunteleminen ja kiinnostus häntä kohtaan. Se on myös sopiva määrä itsekkyyttä ja omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Itsestään saa ja pitää välittää. On aina hyvä tiedostaa, että meillä kaikilla on erilaisia taustoja ja elämäntilanteita. Osasta tiedämme, osasta emme. Kenenkään tarina ei silti ole toista huonompi.

Kristillisdemokraattien arvoista keskeisin on ihmisarvo, joka perustuu Jumalan luomistyöhön. Jokainen on ainutlaatuinen ja korvaamaton yksilö. Ihmisarvo on riippumaton sukupuolesta, iästä, asemasta, uskonnosta, syntyperästä ja muista ominaisuuksista tai elämänvalinnoista. Siksi ihmiselämää tulee varjella hedelmöityksestä luonnolliseen kuolemaan asti. Myös KD :n logo on sydämen muotoinen.

Jokaisella ihmisellä on oikeus saada osakseen kunnioitusta ja arvostusta sekä hyvää ja ystävällistä kohtelua. Ihmisarvo on ihmisoikeuksien perusteena. Ihmisarvon loukkaamattomuus on Suomen lainsäädännössä koskematon ja siten katsottava suomalaiseksi perusarvoksi.

Lempparini Juha Tapion biisi Kaunis ihminen puhuttelee sanoillaan:
https://www.youtube.com/watch?v=JSubTNb16LM...

Olen mukana politiikassa sydämellä. Tommy Tabermanin aforismi kuvaa ajatteluani hyvin:

Tulla lujaksi,
pysyä pehmeänä.
Siinä on haavetta
kylliksi yhdelle elämälle!

Politiikka ei ole kuitenkaan pehmoilua. Se on hyvinä ja tärkeinä pitämien asioiden lujaa ja määrätietoista eteenpäin viemistä. Se on yhteistyötä ja avoimuutta muiden toimijoiden kanssa. Sydämen on kuitenkin aina tärkeä pysyä mukana ja lämpimänä. Politiikkakin voi olla inhimillistä. Sellaista haluan edistää.

Sydän näkee ihmisen. 

Hannele Saari - Poliittinen blogi
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!