Yhteenvetoa vuodesta 2022

29.12.2022

Pientä yhteenvetoa ja nopsaa ajatuksen virtaa vuoden 2022 poliittisista luottamustehtävistä. Vuosi on ollut työntäyteinen, mutta mielenkiintoinen.

Vuosi 2022 käynnistyi aluevaaleilla. Tammikuun 23. päivä tulin valituksi Kanta-Hämeen aluevaltuustoon. Meitä KD :n valtuutettuja on 3. Saimme myös jaetun paikan aluehallituksessa, jonka varsinaisena jäsenenä pääsen aloittamaan lokakuussa 2023. Aluevaltuustotyö on ollut mielenkiintoista. Olemme ryhmänä jättäneet kaksi aloitetta. Ne koskivat ikäihmisten neuvolatoiminnan aloittamista ja täydennyskoulutuksen järjestämistä hoitoalalle palaaville hoitajille. Omissa puheenvuoroissani toin esille erityisesti omaishoidon merkitystä ja omaishoidon palkkioiden harmonisointia ylimmälle tasolle, Yhteistyö muiden ryhmien kanssa on ollut hyvää ja ryhmäpuheenjohtajana olenkin päässyt mukavasti tutustumaan toisten puolueiden ryhmyreihin. Loppuvuodesta teimme Päivi Räsäsen ja Kylli Kylliäisen kanssa kolmen paikkakunnan kahvilakierroksen, joissa kerroimme ryhmämme kokemuksia ja ajatuksia aluevaltuustotyöstä. Ensimmäinen toimintavuosi Oma Hämeessä oli pitkälti rakenteiden luomista. Kun kuntien tilinpäätökset saadaan keväällä, tarkistetaan myös hyvinvointialueemme talousarviota ja -suunnitelmia. Edessä on haasteellinen ja varmasti monia valintoja sisältävä vuosi.

Riksun kaupunginvaltuustossa jätimme ryhmänä (tai yksin) muutamia aloitteita: Esitimme, että varhaiskasvatuksen henkilöstörakennetta tulisi valmistaa jo ennakolta vuonna 2030 velvoittavaksi tulevaan rakenteeseen. Tätä tulisi toteuttaa jo nyt rekrytointeja tehtäessä ja myös henkilöstön muuntokoulutusta olisi syytä tarjota. Saimme vastauksen, jossa tätä aloitteen sisältöä lähdetään toteuttamaan vuonna 2024. Toisen aloitteen teimme PS-ryhmän kanssa ja esitimme, että kaupunki tehostaisi yhteistyötä ruoka-apua tarjoavien toimijoiden kanssa ja solmisi yhteistyösopimuksen Riihimäen Kotikirkon ruoka-aputoiminnan kanssa. Valitettavasti tämä asia ei tuottanut myönteistä lopputulosta. Esitimme myös ensilumen ladun saamisen mahdollisuuden selvittämistä. Se ei ole mahdollista kalliiden kustannusten vuoksi. Palveluverkon ohjausryhmän vol 2 työ saatiin päätökseen ja valtuustossa päätettiin syksyllä mm. rakentaa Peltosaareen koulu. Saimme syksyllä valmiiksi myös uuden strategiamme, joka ohjaa tulevien vuosien painopisteitä ja valintoja. Työ valtuustossa ja kaupunginhallituksessa on ollut mieluisaa ja yhteistyö toimivaa. Kaupunginhallitus itse asiassa päättää monista asioista ja osallistuu asioiden valmisteluprosesseihin. Syksyllä kaupungissamme aloitti uusi kaupunginjohtaja Jouni Eho ja myös sivistysjohtajakin vaihtui Jari Lausvaaraksi. 

Olen kaupunginhallituksen edustajana Lapsiystävällinen kunta - koordinaatioryhmän puheenjohtajana. Siinä tehtävässä olen saanut tutustua moniin kaupungin virkamiehiin paremmin. Moniammatillisen työryhmämme työ on edistynyt siihen vaiheeseen, että alkuvuodesta tapaamme Unicefia ja työtämme auditoidaan. Tavoitteena on saada Lapsiystävällinen kunta-tunnustus ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen asetetaan uudet tavoitteet ja laaditaan toimintasuunnitelmat. Merkittävä etappi tässä LYK-työssä oli marraskuussa, jolloin kokoontui Riksun lapsiparlamentti ensimmäistä kertaa.

Puolueen valtakunnallisen tason toiminnassa olin edelleen aktiivisesti mukana toimiessani KD Hämeen piirin puheenjohtajana. Se pesti tuo mukanaan myös puoluehallituksen jäsenyyden. On hienoa kun saa kokea oikeasti vaikuttavansa esim. puolueen ohjelmiin (esim. nyt eduskuntavaaliohjelma) ja tuntea puolueen johtoa henkilökohtaisesti. Olemme Hämeen piirinä olleet mukana toreilla ja tapahtumissa aktiivisesti koko kuluneen vuoden ajan. Ensi kevät on piirillemme tärkeä, sillä vahva missiomme on turvata kansanedustajapaikka KD: lle myös täällä Hämeessä. Ehdokaslistamme on jo nyt hyvä.

Summa summarum: Kirjatuksi tuli nyt vain pieni osa tapahtumista. Voit selata halutessasi lisää poliitikko-profiilistani fb: Hannele Saari KD Häme. Tähänastisella kokemuksella eri vaikuttamispaikoilla, koen olevani valmis myös tulevan kevään eduskuntavaaleihin. Toivon saavani luottamusta sellaisilta, joita tapani toimia politiikassa miellyttää. :) t. Hansu

Hannele Saari - Poliittinen blogi
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!